Kirjautuneen ylävalikko (pääkäyttäjä)

 

Kun olet kirjautunut sisään, sivun ylälaitaan ilmestyy harmaa ylläpitovalikko. Valikosta löydät kaikki tärkeimmät ylläpitotoimintosi.


LISÄÄ UUSI

Lisää uusi -toiminnon kautta pääset lisäämään kohteita palveluun. Lisää uudet kohteet aina ylläpitovalikon kautta, niin saat ne välittömästi näkyviin. Palvelun etusivulta löytyvää toimitilojen ilmoituspainiketta käyttäessäsi ilmoitukset menevät hyväksymiskiertoon ennen julkaisua (käytännössä esim. siis sinulle hyväksyttäväksi ja julkaistavaksi).


KOHTEET

Pääkäyttäjänä löydät Kohteet-välilehdeltä eroteltuna oman organisaatiosi kohteet, julkisen ilmoittamislomakkeen kautta tulleet yksityisten ilmoittamat kohteet sekä kaikki palveluun kirjatut kohteet kohdetyypettäin lajiteltuna.

Tärkeimpänä kohtana näistä lienee yksityisten ilmoittamat julkaisua odottavat kohteet. Nämä kohteet eivät tule näkyviin, ennen kuin käyt tarkistamassa ilmoitusten sisällöt ja julkaiset kohteet.

”Ei-julkiset kohteet” tarkoittavat sellaisia kohteita, joiden näkyvyys on otettu pois päältä (kohde on vanhentunut tai siirretty luonnostilaan). 


ASETUKSET

Omat tiedot - Muokkaa käyttäjätunnustasi ja sähköpostiasi. Sähköposti kannattaa pitää ajan tasalla, sillä sitä käytetään, jos tilaat kirjautumisikkunasta uuden salasanan unohtuneen tilalle.

Organisaation tiedot - Ylläpidä yhteytiedot-sivulla näkyviä oman organisaatiosi yhteystietoja ja logoa.

Vaihda salasana - Vaihde itsellesi uusi salasana.

Käyttäjätilit - Luo uusia tai muokkaa ja poista nykyisiä käyttäjiä. Huomaathan, että käyttäjä pitää ripustaa aina johonkin julkaisijaan. Jos siis luot käyttäjätilejä uuden organisaation käyttäjille, luo ihan ensimmäisenä uusi julkaisija. 

Julkaisijat - Luo uusia tai muokkaa nykyisiä julkaisijoita. Julkaisijoita, joilla on kohteita kirjattuna palveluun, ei pysty poistamaan ilman julkaisjan kohteiden poistamista. Voit kuitenkin milloin tahansa ottaa julkaisijalta Voimassa-ruksin pois päältä, jolloin julkaisijalle ei voi lisätä käyttäjiä eivätkä julkaisijan yhteystiedot näy palvelun yhteystietosivulla (vaihtelee käytössä olevan version mukaan).

Kunnat - Ylläpidä palvelun piirissä olevia paikkakuntia. Kunnat näkyvät mm. hakuehtona etusivun ja luettelosivun hakutoiminnoissa, luokitteluehtona luokittelusivuilla sekä kohteen ilmoittamislomakkeella pudotusvalikossa. Kuntia ei voi poistaa, jos niihin on ripustettu kohteita. Voit kuitenkin ottaa pois päältä kunnan Voimassa-ruksin, jolloin kunta ei enää näy hakutoiminnoissa ja pudotusvalikoissa.

Metatiedot - Metatiedoissa voit ylläpitää palvelulle määriteltyjä hakukonekuvauksia (Huom! muista päivittää myös näihin palvelun piirissä oleviin kuntiin liittyvät muutokset).

Vanhenemisilmoitus - Voit halutessasi pistää päälle, muokata tai poistaa käytöstä kohteen näkyvyyden vanhenemisesta kertovat ilmoitukset. Kun toiminto on päällä, vanhenemisilmoitus lähtee kohteen jättäneelle henkilölle automaattisesti tietty aika ennen kohteen näkyvyyden umpeutumista. Voit itse määritellä ilmoituken sisällön ja lähetysajankohdan tämän toiminnon kautta.

Julkisen lomakkeen vastaanottajat - Määrittele julkisen lomakkeen vastaanottajat, eli kenelle (pääkäyttäjistä) menee tieto siitä, kun yksityinen ilmoittaja ilmoittaa uuden kohteen julkisen lomakkeen kautta. Voit lisätä kenttään yhden tai useamman henkilön sähköpostin ja ohjata tonttien ja toimitilojen ilmoitukset eri henkilöille. 

Sivuston lomakkeet - Jos sivustolle on lisätty esim. yhteydenottolomake tai muita (ei kohteiden ilmoittamiseen tarkoitettuja) lomakkeita, näet niiden kautta tulleet viestit kootusti tästä sijainnista. Huomaathan, että sivuston lomakkeiden vastaanottajia muokataan lomakkeen yhteydestä.

Julkaisijaraportti - Luo raportti siitä, kuinka paljon kullakin julkaisijalla on julkaistuja, julkaisua odottavia ja poistettuja kohteita.

Poiston syy -raportti - Luo raportti siitä, mistä syystä eri kohteet on poistettu.

Yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet - Jos sinun tarvitsee viestiä jostain asiasta kohteiden yhteyshenkilöille, saat tämän toiminnon kautta heidän sähköpostiosoitteensa. Huomaathan, että toiminto huomioi myös ei-julkisten kohteiden yhteyshenkilöt ja heidän sähköpostiosoitteensa. 


MUOKKAUSPAINIKE

Kun olet oman organisaatiosi kohteen sivulla, ylläpitovalikkoon ilmestyy kynä-painike. Kynää klikkaamalla saat sivun muokkaustilaan.


SIVUKARTTA

Voit liikkua sivuston sisällä hyödyntämällä sivukartasta löytyviä linkkejä.

 
Päivitetty 18.3.2019