Yrityksen perustaminen -aktiviteetti

 

Hakosalo Asiakkaaseen kuuluu PRH:lta tuleva, kuukausittainen uusien yritysten sekä lopettaneiden yritysten tuonti. Uusia yrityksiä ei näin ollen välttämättä tarvitse itse kirjata palveluun.

Jos kuitenkin tuonti jättää jonkun yrityksen tuomatta tai haluat kirjata sijaintikuntien ulkopuolisen uuden yrityksen palveluun, voidaan se tuoda normaalisti käyttäen YTJ-poimintaa (etusivulta Lisää uusi > Yritys, avautuvalta lomakkeelta "Poimi yritystiedot YTJ:stä").

Jotta Hakosalo Asiakkaasta saadaan raportti siitä, paljonko organisaationne kautta on perustettu yrityksiä vs. alueella muuten perustetut yritykset, tulee kauttanne perustetuille yrityksille kirjata yrityksen perustaminen -aktiviteetti.


YRITYSIDEAN JA YRITYKSEN LINKITTÄMINEN AKTIVITEETILLA

1. Mene ensin alkavan yrittäjän kortille ja valitse se yritysidea, minkä haluat yhdistää perustettuun yritykseen (joko YTJ:n kautta tuotuun, tai itse Hakosalo Asiakkaaseen perustettuun).


2. Avaa yritysidean iso kortti.
3. Klikkaa sen jälkeen painiketta "Luo yritysideasta yritys".

 


4. Täytä sen jälkeen avautuvan lomakkeen kentät. Tärkeimpänä näistä "Lisää yritys", eli kohta, jossa valitset sen yrityksen johon yritysidea linkitetään. 

 

Kun tallennat lomakkeen on yhteys alkavan yrittäjän, yritysidean ja syntyneen yrityksen välille luotu ja yritys näkyy raporteissa kauttanne perustettuna yrityksenä.

 
Päivitetty 20.10.2022