Lisäkenttien luonti ja lomakkeelle lisääminen

 

Edellisessä ohjeessa neuvotun ilmoittautumislomakkeella näkyvien vakiokenttien valinnan lisäksi lomakkeelle voidaan lisätä vapaavalintaisia lisäkenttiä. Lisäkenttien sisällön voit päättää itse. Voit hyödyntää luomiasi lisäkenttiä myös muissa tilaisuuksissa. Huomaathan, että lisäkentät näkyvät vain ilmoittautumisen yhteydessä, eikä tieto päivity automaattisesti esimerkiksi henkilön tai yrityksen kortille.


LISÄKENTTIEN LUONTI

1. Siirry ensiksi ohjauspaneelin kautta kohtaan "Ilmoittautumisen lisäkentät"


2. Avautuvassa näkymässä näet jo olemassa olevat lisäkentät ja pääset luomaan uusia kysymyksiä Muokkaa-painikkeesta.


3. Siirry sivun alalaitaan ja lisää haluamasi kysymykset "Lisää vaihtoehtoja" -kenttään rivivaihdolla erotellen. Valitse lopuksi "Tallenna". Huomaathan, että tässä kohdassa luodaan vain kysymykset. Kysymystyypit ja vastausvaihtoehdot lisätään seuraavissa vaiheissa.


4. Seuraavaksi vuorossa on kysymystyyppien ja kenttien pakollisuuden valinta. Valitse lopuksi "Tallenna". Huomaathan, että jos laitat kentän pakolliseksi, se on pakollinen kaikissa tilaisuuksissa, joissa kenttää hyödynnetään.


5. Pääset lisäämään vastausvaihtoehtoja kysymykselle klikkaamalla kysymystä. Jos kysymys ei ole linkki, ei sille voi lisätä useita vastausvaihtoehtoja, vaan vastausvaihtoehto generoituu kysymystyypin mukaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi kysymystyyppi  "Memo-kenttä" (monirivinen tekstikenttä).


6. Kun olet klikannut kysymystä, pääset lisäämään sille vastausvaihtoehtoja kynäkuvaketta klikkaamalla. Lisää vastausvaihtoehdot rivinvaihdolla erotellen. Valitse lopuksi "Tallenna".

Toista sama tarvittaessa muiden kysymysten kohdalla. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kysymykset ja niille vastausvaihtoehdot, olet valmis hyödyntämään kysymyksiä haluamassasi tilaisuudessa.

 

LISÄKENTÄN LISÄÄMINEN TILAISUUDEN ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

1. Siirry tilaisuuden isolle kortille ja klikkaa painiketta "Kenttien valinta".


2. Siirry kohtaan "Lisäkentät", valitse haluamasi kentät joko pudotusvalikon kautta tai kirjoittamalla. Valitse lopuksi "OK" ja alemmasta näkymästä "Tallenna".


3. Jos nyt siirryt tilaisuuden ilmoittautumissivulle ja avaat lomakkeen, näet, miltä lisäkenttäsi näyttää.

4. Tältä esimerkin lisäkenttä näyttäisi käytännössä.

 
Päivitetty 30.9.2021