Ajankohtaista

Suljemme hakemuslomakkeen keskitetysti Hakosalossa 30.9. klo 23:59. Tämä ei vaadi asiakkailta toimia. Huomioittehan, että Työ- ja elinkeinoministeriön linjauksen mukaan päätökset tulee olla tehtynä 15.10. mennessä. Voitte tutustua vielä ministeriön ohjeisiin ministeriön sivuilta.    Me olemme yhteydessä hakemusten arkistointiin liittyvien asioiden tiimoilta viimeistään hakuajan päätyttyä. 
Saamamme palautteen perusteella vapautamme Uusien ja lakanneiden yritysten tuonnin jatkossa peruskäyttäjien toiminnoksi. Aiemmin se on vaatinut pääkäyttäjän tunnukset. Sovittehan organisaationne sisällä tuontityökalun käytöstä.  Ohjeet-sivustoltamme löydät yksityiskohtaisen ohjeistuksen työkalun käyttämiseksi.  Teemme muutoksen viikolla 40. 
Elokuun alkupuolisko oli vielä kesälomavoittoista, mutta lomien jälkeen on kehitys taas pyrähtänyt täysillä käyntiin. Elokuussa keskityttiin työllisyyspalveluihin, kyselytyökaluun, toimitilapalveluihin ja oppilaitos-puoleen.  Työllisyyspalveluiden uuden version ominaisuudet lisääntyvät lähes viikoittain ja elokuussa saimme tuotantoon tiettyihin toimenpiteisiin automatiikkaa, CV-tiedon näkyvälle paikalle työnhakijan kortille sekä ohjauspaneeliin parannuksia. Työllisyyspalveluihin tuotiin myös uusia valmisraportteja Raporttikirjastoon: aktiiviset asiakkuudet kuukausittain, käynnissä olevat asiakkuudet, tulokanavien ja jatkopolkujen raportointi sekä käynnissä olevat toimenpiteet. Syyskuun puolella saamme vielä siirtymien raportin ns. heatmap -muotoon.  Kyselytyökalun kokonaisuudistus eteni hyvää vauhtia elokuussa. Uudistus on isotöinen mutta vaivan väärti. Kyselytyökalun uudistuksesta on kerrottu yksityiskohtaisemmin aikaisemmassa artikkelissamme. Elokuun aikana uuden kyselyn luonti saatiin jo lähes valmiiksi ja syyskuussa keskitytään vielä kyselyn vastaussivustoon sekä vastausten analysoinnin esittämiseen.  Elokuussa tehtiin myös oppilaitospuolelle uudistusta. Työ aloitettiin "konepellin alla" toimilla, jotka eivät käyttäjälle näy mutta ovat toiminnan ja käyttövarmuuden kannalta pakollisia. Oppilaitospuolelle uudistuu ensiksi oppilaan kortti sekä oppilaan ulkoinen lomake.  Olemme panostaneet keväästä asti myös sisäiseen oppimiseen ja tiedon jakamiseen. Tämän tiimoilta aloitimme keväällä pääarkkitehtimme vetämänä koodikoulun. Koodikoulu kokoontuu joka perjantai ja opintojen mukana uudistetaan Yritys- ja palveluhakemistoamme. Tästä uudistuksesta tulee tarkemmin tietoa syksyn mittaan.  Elokuun puolivälissä toimitimme ensimmäisen raportin yksinyrittäjien tukihakemusten tiimoilta Työ- ja Elinkeinoministeriöön. Jatkossa raportteja toimitetaan kahden viikon välein 15.10. asti. Mikäli kuntanne ei ole vielä antanut lupaa hakemuksienne raportointiin, ottakaa yhteyttä Maijaan (maija.pietila@hakosalo.fi) luvan hoitamiseksi.  Syyskuuhun siirryttäessä lomat on jo pidettynä ja toimistomme pyörii taas täydellä teholla. Syyskuun aikana valmistuu toimitilapalveluiden kokonaisuudistus sekä kyselytyökalun uusi versio. Työllisyyspalveluihin saamme syyskuussa päivitetyn työpaikkakortin sekä ulkoisen lomakkeen niin työpaikoille kuin työnhakijoillekin. Kehitystyön ohessa teemme työllisyyspalveluiden nykyisten käyttäjien siirtoja uuteen versioon. Viimeiset siirrot saadaan tehtyä syys-lokakuussa.  Jos et ole vielä tutustunut Roadmap-sivustoomme, suosittelen käymään siellä. Päivitämme sivuille etupainotteisesti tulevien kehityspyrähdysten aikataulua sekä sisältöä. 
Suljemme asiakaspalvelumme perjantaina 4.9.2020 jo kello 12:00. Syynä aikaiselle sulkemiselle on henkilöstön tyky-iltapäivä.
Raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen vieraili Porin Puuvillassa Hakosalon vieraana. Tapaamisessa käytiin läpi Hakosalon tarjoamia kunnallisten organisaatioiden palveluja. Marttinen yllättyi siitä, kuinka laaja-alaisesti Hakosalo palvelee kuntien kehittämisyhtiöitä, elinkeinoyksiköitä ja työllisyyspalveluita. Marttisen mukaan on erittäin mielenkiintoista, että Hakosalo on keskittynyt palvelemaan toimijoita, jotka tarjoavat omilla alueillaan mm. elinkeinopalveluita yrityksille ja työllisyyspalveluita työnhakijoille. Erityistä hyötyä saadaan, kun yritysneuvonnan ja työllisyyspalveluiden yhteistyötä voidaan Hakosalon avulla tiivistää. "Meille on tietysti hieno asia, että kansanedustajalta löytyy aikaa tavata meidät", toimitusjohtaja Jouni Hakosalo iloitsee. Hänen mukaansa kentällä tuntuu tapahtuvan muutosta, jonka myötä eri toimijoiden välisiä siiloja halutaan purkaa elinkeinotyön kehittämiseksi. "Esimerkiksi kuntakokeilussa mukana olevat kunnat ovat erittäin kiinnostuneita Hakosalon tarjoamista työllisyyspalveluiden ominaisuuksista", Hakosalo kuvaa virkistävää tuulahdusta. "Yritysneuvojat voisivat hyvin kysyä yritysten kiinnostuksesta esimerkiksi tuettua työtä kohtaa", liiketoimintajohtaja Tuomas Hautala antaa esimerkin. Hänen mukaansa yrityksissä on työvoimatarpeita, mutta ei välttämättä tietoa mahdollisuuksista, joissa osan palkasta maksaa julkinen instanssi. "Kun perinteisen yritysneuvonnan lisäksi voitaisiin samalla kartoittaa mm. piilotyöpaikkoja, saataisiin elinkeinotyötä vietyä uudelle tasolle", Hautala antaa esimerkin kunnallisen työn mahdollisuuksista. Kansanedustaja Matias Marttinen, toimitusjohtaja Jouni Hakosalo, liiketoimintajohtaja Tuomas Hautala ja kehityspäällikkö Maija Pietilä kuvattuna Pohjoisrannan toimiston edessä. 

HAKOSALO ASIAKAS

HAKOSALO JULKISIVU

 
Päivitetty 20.3.2020