« Edellinen | Seuraava »

HUOM! Yritys- ja palveluhakemistot siirretään käyttämään uutta sivustomoottoria

Julkaistu 20.9.2023, päivitetty 21.9.2023
 

Nykyisin jo 70 Hakosalon asiakkaan ja noin 200 suomalaisen kunnan alueella käytössä oleva yritys- ja palveluhakemisto kokee uudistuksen, kun palvelu siirretään käyttämään uutta sivustomoottoria.

Yritys- ja palveluhakemiston uudistus on ensimmäinen osa laajempaa Hakosalo-järjestelmän versiopäivitystä. Uusi versio pyritään saamaan valmiiksi loppuvuoden aikana. Hakemiston uusi sivustomoottori on toteutettu viimeisimmillä ohjelmistotekniikoilla ja ottaa huomioon mm. lakisääteiset saavutettavuusvaatimukset.

Alla on esitelty nostoja uuden alustan myötä julkaistavista ominaisuuksista. Kaikki uudistukset ovat maksuttomia.

Hyötyjä yrityksille

Jatkossa yritys- ja palveluhakemiston uskotaan palvelevan entistä enemmän alueen yrityksiä ja yrittäjiä. Kiinnostava sisältö houkuttelee kävijöitä. Hakemiston kautta on myös helppo olla yhteydessä alueen yritysneuvontaan yhteydenottolomakkeen avulla. Sisältöä kehitetään edelleen ja palveluun tuodaan jatkossa lisää mm. alueen tilastodataa. 

Teknisten muutosten lisäksi käyttäjälle näkyviä muutoksia on luvassa uusien ja päivitettyjen ominaisuuksien muodossa. Hakemistot siirretään uudelle sivustomoottorille yksitellen ja siirron ajankohdasta ilmoitetaan hakemistojen yhteystiedot-sivuilta löytyville yhteyshenkilöille sähköpostitse. Pääosalla asiakkaista päivitys ei vaikuta sivuston visuaaliseen ulkoasuun. Mahdollisista poikkeuksista tiedotetaan yhteyshenkilöille.

Yritystietojen päivityslomakkeen linkin pyytäminen automaattitoiminnolla

Jatkossa yrityksen edustajat voivat pyytää yritystietojen päivityslomakkeen linkin suoraan oman yrityksen kortilta sähköpostiinsa automaattitoiminnolla. Tämä edellyttää sitä, että henkilön sähköpostiosoite löytyy HakosaloCRM:stä yritykseen linkitetyltä henkilökortilta. Jos sähköpostiosoitetta ei löydy, voi yrityksen edustaja ottaa yhteydenottolomakkeella yhteyttä ylläpitäjään, joka toimittaa linkin tuttuun tapaan manuaalisesti sähköpostilla.

Automaattitoiminnolla linkin tilanneelle henkilölle saapuu sähköpostiviesti sillä kielellä, millä hän on käyttänyt sivustoa linkin tilaushetkellä.

Katso ohje: Yrityksen tiedot julkisessa yritys- ja palveluhakemistossa ja tietojen päivityslomake

Yritysten verkkokaupan mainostaminen eTorissa

Yrityskortille on tullut uusi kenttä "verkkokauppa". Yritykset voivat jatkossa ilmoittaa verkkokaupan osoitteen yritystietojen päivityslomakkeella. Hakemistossa verkkokaupalliset yritykset on korostettu eTori-tagilla, jota klikkaamalla verkkokauppa avautuu uuteen välilehteen. Palveluhakemiston hakuun on myös lisätty valinta, jolla saa nopeasti rajattua näkyviin verkkokaupan osoitteen ilmoittaneet yritykset.

eTori-tagien ja verkkokauppojen osoitteiden klikkausmäärät tallentuvat palveluun.

Katso ohje: Yrityksen verkkokaupan osoitteen lisääminen e-Toriin

Yrityshaku ja palveluhakemisto -sivuilla jatkossa laajemmat hakuominaisuudet

Yrityshaussa ja palveluhakemistossa näkyy oletuksena vain vapaasanahaku, joka hakee sisällöstä hakutuloksia reaaliaikaisesti hakusanaa kirjoitettaessa. Lisää hakutekijöitä saa näkyviin klikkaamalla linkkiä "Näytä lisähakuehdot". Haun sisältö vaihtelee hakemiston tietosisällöstä riippuen, esim. jos yrityksille ei ole kirjattu verkkokauppojen osoitteita tai henkilöstökokoluokkaa, eivät ne näy haussa hakuehtoina.

Haku hakee osumia sivulla näkyvästä sisällöstä. Poikkeuksena on yrityksen Tuotteet- ja palvelut -kuvaus, josta näkyy hakusivulla vain ensimmäiset 300 merkkiä, mutta joka sisältyy hakuun kokonaisuudessaan. Hakutuloksissa kuvauksesta on nostettu esille hakuosuma ja sitä ympäröivä teksti. Yrityksen sivulla kuvaus näkyy kokonaisuudessaan. Hakuosumat on korostettu taustavärillä.

Katso ohjeKuinka parantaa yrityksen hakunäkyvyyttä yritys- ja palveluhakemistossa

Yhteydenotto yritysneuvontaan yrityksen kortilta

Uuden version myötä yrityksen edustaja voi avata omalta hakemistokortiltaan yhteydenottolomakkeen. Kun hän lähettää lomakkeen, ilmestyy sen tiedot Hakosalo-järjestelmän etusivulle palvelupyyntönä (toimivan yritys).

Toiminto edellyttää että Palvelupyyntö-widget on otettu näkyviin järjestelmän etusivulle.

Katso ohje: Palvelupyyntö

Tietosuojaselosteen ja saavutettavuusselosteen lisäysmahdollisuus

Jatkossa organisaatiot voivat itse ladata hakemiston tietosuojaselosteen ja saavutettavuusselosteen Hakosaloon, jonka jälkeen järjestelmä automaattisesti generoi ja lisää tiedostojen linkit yritys- ja palveluhakemistoon.

Katso ohje: Saavutettavuusselosteen ja tietosuojaselosteen lisääminen yritys- ja palveluhakemistoon

Palveluhakemiston mobiiliversioon parannuksia

Yritys- ja palveluhakemiston uusi versio on suunniteltu myös mobiililaitteilla paremmin käytettäväksi ja mm. palveluhakemiston käyttöön on tehty parannuksia, pitäen käyttölogiikan kuitenkin mahdollisimman samanlaisena, mitä tietokoneellä käytettäessä.


Kysymykset ja lisätiedot:

Hakosalo Helpdesk
helpdesk@hakosalo.fi
Puh. 010 231 0560

 
Päivitetty 21.9.2023