Toimitila- ja tonttipalvelu uudistuu

Julkaistu 12.6.2020, päivitetty 17.9.2020
 

Toimitilapalvelun kokonaisuudistuksen projekti käynnistettiin keväällä. 

Toimitilapalveluiden kokonaisuudistus on hyvässä vauhdissa. Rakennamme toimitilapalvelun uudelleen käyttäen uusimpia tekniikoita - uuden version on määrä valmistua syksyllä 2020. Uuden arkkitehtuurin ansiosta jatkokehitys on helpompaa, sillä jatkossa kaikilla asiakkaillamme on yhteneväinen perusta toimitilapalvelulleen. Tämän vuoksi myös mahdolliset korjaukset on helpompi toteuttaa.

Otamme uudessa versiossa huomioon saavutettavuuden, eli WCAG 2.1 mukaiset, AA-tason vaatimukset. Saavutettavuus tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi kuville määritellään Alt-teksti, eli selostus siitä, mistä kuva kertoo. Tämä on tärkeä tieto niille toimitilapalveluiden käyttäjille, jotka käyttävät toimitilasivustoa lukukoneen avulla. Saavutettavuus ohjaa myös esimerkiksi sitä, että sivuston painikkeet ovat riittävän suuria sekä värimaailma selkeä. Voit tutustua tarkemmin saavutettavuusvaatimuksiin Aluehallintoviraston sivuilta.

Uudistus tuo toimitilapalveluihin myös lisää käytettävyyttä, sillä esimerkiksi ulkoasun muokkaaminen on jatkossa helpompaa. Sivusto luodaan luonnollisesti mobiilioptimoituna ja kehitystyössä on huomioitu myös esimerkiksi hakukoneoptimointi. Toimitilapalveluiden uudessa versiossa on myös nykyistä kehittyneempi kielituki ruotsille ja englannille.

Uuden version rakentamisessa on otettu huomioon myös mahdollisuus rajapinnan rakentamiseksi KIVI-palveluun. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että samaa kohdetta ei tarvitsisi ilmoittaa sekä Hakosalon tuottamaan toimitilapalveluun, että Etuovi.com -sivustolle. Pyrimme huomioimaan tämän jatkokehityksessä.

Mikäli olette kiinnostuneita päivittämään toimitilapalvelunne uuteen versioon, ottakaa yhteyttä liiketoimintajohtajaamme Tuomas Hautalaan, p. 040 510 1226 tai sähköpostitse tuomas.hautala@hakosalo.fi

 
Päivitetty 17.9.2020