Kehitys tiedottaa - syyskuu 2020

Julkaistu 1.10.2020
 

Syyskuussa pitkäänjatkunut koodarirekrymme tuli päätökseen ja kuun puolivälissä kehitystiimissä aloitti uusi sovellussuunnittelija, Samu Peltola. Samun tunnelmista uudessa työssä voi lukea aiemmasta artikkelistamme. Syyskuuta kokonaisuudessaan väritti kahden ison projektin loppusuora: kyselytyökalun ja toimitilapalvelun uudistukset. Näiden lisäksi kehityksessä on edetty oppilaitospuolen ja työllisyyspalveluiden osalta.

Kyselytyökalun osalta olemmekin jo aiemmin tiedottaneet, että aiemmin arvioitu aikataulu viivästyy. Syyskuussa saatiin valmiiksi ominaisuus uusien kyselyiden luomiseen sekä uudistettiin kyselyiden lähetystoiminto. Lähetystoiminnon uusiminen oli hyvä tehdä tässä samassa yhteydessä, sillä se parantaa toimintavarmuutta erityisesti suurissa kertalähetyksissä. Kyselytyökalussa saadaan jatkossa myös hyödynnettyä asiakkaan omaa domainia, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kyselyt lähtevät asiakkaiden omasta sähköpostiosoitteesta eikä lähettäjätiedoissa enää näy Hakosaloa.

Työllisyyspalvelut sai runsaasti uusia ominaisuuksia kuluneen kuun aikana. Raportointiin lisättiin vielä siirtymien heatmap-raportti, josta näkee helposti, millaisia siirtymiä toimenpiteiden välillä on työnhakijoilla ollut. Olemme lisäksi viimeistelleet palkkatukiraporttia sekä sen laskentaa. Uuden työpaikan ilmoittamiseen on myös saatu uudet kentät osaamisluokitteluun, kentät ovat nyt vastaavat kuin työnhakijan kortilla.  Käyttäjien kannalta merkittävin uudistus on työnhakijan kortille tuotu status. Ominaisuus on ollut kaivattu, ja nyt työnhakijalle pääsee kirjaamaan statuksen, esimerkiksi työtön tai sairausloma. Ohjauspaneelin puolelle on tuotu mahdollisuus korvamerkitä toimenpiteitä, jotta ne näkyvät myös jatkopolkuvalikossa. Vastaavasti toimenpiteitä voi merkitä myös sellaisiksi, joita ei jatkopolkuvalikossa näy. Näin asiakkaamme saavat muokattua järjestelmää juuri heidän tarpeisiinsa.

Ensimmäinen uusi toimitilapalvelu saadaan valmiiksi vielä tällä viikolla, ja aloitamme tämän tiimoilta seuraavaksi uuden toimitilapalvelun jo tilanneiden käyttöönoton graafisen ilmeen upotuksella ja kohteiden konversiolla. Myös oppilaitospuolen kokonaisuudistus eteni hyvää vauhtia syyskuussa. Valtaosa töistä ovat olleet sellaisia, jotka eivät suoranaisesti näy käyttäjälle. Työt ovat keskittyneet oppilaan tietojen tallennukseen ja niiden oikeaan sijaintiin tietokannassa.

Syyskuun loppupuolella viides käsiparimme Samu pääsi tekemään ensimmäiset tikettinsä. Hänen toimestaan lisäsimme alkavan yrittäjän kortille tiedon maahanmuuttajataustaisuudesta, lisäksi on saatu korjattua muutamia termejä sekä virhetilanne liitteen lisäämisessä aktiviteettiin. Samu pääsi osallistumaan jo ensimmäisille koodikoulutunneilleen ja perehdytys jatkuu pääkoodarimme Jussin toimesta.

Lokakuussa saamme oppilaan uuden kortin sekä ulkoisen lomakkeen valmiiksi. Myös uutiskirjeen kehitys on työlistalla, sekä uusien yritysten tuonnin rajapinnan parannukset. Kyselytyökalun tiimoilta kehitystyö jatkuu lokakuussa vastaussivuston luomisella sekä tulosten analytiikan rakentamisella.

 
Päivitetty 1.10.2020