Kehitys tiedottaa - joulukuu 2020

Julkaistu 31.12.2020
 

Työntäyteisen vuoden viimeinen kuukausi keskityttiin Kyselytyökalun viimeistelyyn, Alkavien yrittäjien raportointiin ja Työllisyyspalveluiden kehittämiseen. Näiden lisäksi saimme alulle Hanke-osion Elinkeinoon.

Kyselytyökalun osalta saimme joulukuun aikana analysoinnin valmiiksi ja tällä hetkellä teemme vielä ulkoasullisia viilauksia ja viimeistelyitä. Kyselytyökalun julkaisu on tammikuussa. Joulukuussa aloitimme lisäksi työt Alkavien yrittäjien raportoinnin parantamiseksi. Koostamme Hakosaloon raportin, jossa on valmiina yleisesti raportoituja tunnuslukuja, kuten yritysideoiden määrä ja uusien asiakkaiden määrä. Samassa yhteydessä tuomme Alkavien yrittäjien puolelle oman dashboardin eli työpöydän; alkuun dashboardilla näkyy listaus aktiviteeteista sekä pääsy uudelle raportille, mutta tuomme tulevaisuudessa lisää ominaisuuksia siihen. Dashboardiin pääsee jatkossa päävalikosta - dashboard raportteineen on tulossa käyttöönne arviolta tammikuun alkupuoliskolla. Tulevaisuudessa vastaava dashboard tulee myös Elinkeinopuolelle.

Elinkeinopuolelle on tulossa oma erillinen Hanke-osio alkuvuoden aikana. Hankenäkymä mahdollistaa muun muassa alueen käynnissä olevien hankkeiden kirjaamisen Hakosaloon sekä yritysten ja aktiviteettien liittämisen hankkeelle. Osion koodaus saatiin hyvään alkuun joulukuussa. 

Joulukuun aikana on tehty töitä myös Uutiskirjetyökalun tiimoilta. Uutiskirjetyökalun uudistuksessa on tulossa valmiit elementit kirjeiden luomiseen; näiden avulla uuden kirjeen tekeminen helpottuu ja nopeutuu. Olemme tuomassa työkaluun lisäksi valmiita uutiskirjepohjia, niin sanottuja templateja. Nämä pohjat on valmiiksi testattu eri sähköpostiohjelmilla, jotta kirjeet näyttävä hyvältä käytti kirjeen lukija sitten esimerkiksi Gmailia tai Outlookia. Uutiskirjetyökalun uudistuksen julkaisuajankohta sijoittuu tammikuulle.

Ensivuoden suunnittelu on kehitystiimissämme jo hyvässä vauhdissa, ja ensimmäisen neljänneksen aikana keskitymme Alkaviin yrittäjiin, Elinkeinopuolelle ja CRM:n ominaisuuksiin yleisesti. Näiden lisäksi työllisyyspalveluiden aktiivinen kehitys jatkuu.  

 
Päivitetty 31.12.2020