Yksinyrittäjien tukihakemusten raportointi

Julkaistu 21.1.2021
 

Yksinyrittäjien tukihakemusten raportoinnista on virinnyt viime päivinä runsaasti keskustelua. Raportoinnin määräpäivät lähestyvät, ja tarkempi ohjeistus tuli aiemmin tällä viikolla. Tässä vielä tiivistetysti palvelut, joita Hakosalo tarjoaa Yksinyrittäjien tukihakemusten raportoinnin tiimoilta. 

 

Työ- ja elinkeinoministeriölle raportointi

Tarjoamme datasiirtopalvelua, jonka ohessa saatte Työ- ja Elinkeinoministeriölle toimitettavan Excelin. TEMiltä tulleessa ohjeistuksessa tämä raportti siis koskee kohtaa B. Lisää tästä, jo aiemmin tarjotusta paketista, voitte lukea artikkelistamme

 

Verohallinnon raportointi

Jokainen kunta ilmoittaa myöntämänsä yksinyrittäjien koronatuet suoraan itse Verohallinnolle julkisina elinkeinotukina viimeistään 1.2.2021. Ilmoituksen voi tehdä kolmella eri tavalla. TEMiltä tulleessa ohjeistuksessa tämä on siis kohta C. 

Hakosalo tarjoaa palvelun Verottajan raportointiin, joka on vaihtoehdon kaksi mukainen: Tiedot ilmoitetaan tiedostona ilmoitin.fi-palvelussa. Hakosalo siis generoi kuntakohtaisen tiedoston ja toimittaa sen kunnalle. Kunnan edustaja tunnistautuu palveluun ja lataa sinne tiedoston, jolloin tiedot välittyvät verottajalle. Palvelun hinta Verottajan raportille yhdelle kunnalle on 825€ + alv. (1htp).

 

Pyydämmekin asiakkaitamme reagoimaan tähän mahdollisimman pian. Olemme aloittaneet kiireellisellä aikataululla työt Verottajan tietueen muodostamiseksi. Maija Pietilältä voitte tilata sekä datasiirtopaketin (sis. ministeriölle menevän Excelin, kts. hinnoittelu täältä) että Verottajan raportin (825€ + alv.). Arvostamme myös sitä, jos ilmoitatte että ette tilaa yllä mainittuja palveluita. Näin varmistumme siitä, että asia on huomioitu kunnissa. Ensisijaisesti toivomme yhteydenottoa sähköpostitse maija.pietila@hakosalo.fi. 

 
Päivitetty 21.1.2021