Kehitys tiedottaa - tammikuu 2021

Julkaistu 8.2.2021, päivitetty 3.3.2021
 

Vuoden vaihteen jälkeen työt jatkuivat muutaman ison kokonaisuuden ympärillä. Elinkeinopuolelle on tulossa alkuvuoden aikana kaksi uutta palvelua: Hanketoiminto ja Hakemuspalvelu. Työt jatkuivat tammikuussa näiden tiimoilta. Ohjelmoijien näppäimistöllä on tammikuun aikana ollut lisäksi Työllisyyspalveluihin tulossa oleva Kykyviisari, Uutiskirje sekä Alkavien yrittäjien osion kehitystä. 

Tammikuun ensimmäisten työpäivien aikana tehtiin vielä viimeisiä ulkoasullisia viilauksia Kyselytyökaluun. Työkalu on nyt käytössä ensimmäisillä asiakkailla ja ensikokemukset ovat olleet rohkaisevia. Kuten aiemminkin, työkaluun tehdään tarvittaessa parannuksia ja uusia ominaisuuksia matkan varrella. Julkaisemme uuden Kyselytyökalun laajemmalle joukolle lähiaikoina. Hanketoiminnon tekeminen sujui hyvin tammikuussa, ja odotamme Hankehallinnan valmistuvan helmikuun aikana. Tiedotamme tästä lisää kun toiminto on käyttöönotettavissa. 

Viime vuonna toteutimme Yksinyrittäjien tukihakemuspalvelun ja saimme siitä runsaasti hyvää palautetta. Tämän seurauksena olemme kehitelleet dynaamista Hakemuspalvelua, jolla organisaatio voi itse luoda haluamiaan lomakkeita ja käsitellä niitä HakosaloCRM:ssä. Hakemuspalveluun mahdollistetaan myös vahva tunnistautuminen kevään aikana. Julkaisemme Hakemuspalvelun lähiaikoina.

Tammikuussa teimme töitä myös Alkavien yrittäjien tiimoilta. Osioon tuotiin oma Dashboard, josta pääsee uuteen Alkavien yrittäjien raporttiin. Voit lukea lisää raportista aiemmasta tiedotteestamme. Raporttiin tehdään vielä hienosäätöä helmikuun alkupuolen aikana. Alkavien yrittäjien osalta saimme myös muutamia pienempiä uudistuksia, kuten dashboardille henkilöhaun sekä automatiikkaa siihen, kun Alkavasta yrittäjästä luodaan yrityksen perustamisen yhteydessä yrityksen henkilön kortti järjestelmään. Jatkossa Alkavan yrittäjän kortille kirjatut tiedot (esim. sähköposti, puhelinnumero, osoite) tuodaan yrityksen henkilön kortille, mikäli näitä tietoja ei ole tullut PRH:lta yritystiedon mukana. Lisäksi korjasimme PRH-tuonnin tiimoilta ilmenneen virheen mätsäykseen liittyen ja toimme Alkavan yrittäjän kortille toinen nimi -kentän.  

Tammikuun lopussa saimme ensimmäisille asiakkaille käyttöön Uutiskirjetyökalun uuden editorin. Kokemukset ovat olleet hyviä ja jatkamme helmikuun alkupuolella palautteen perusteella tulleita parannuksia ja korjauksia. Kehityssprintin jälkeen julkaisemme uuden työkalun. 

Maaliskuun alussa alkaa työllisyyden kuntakokeilu, jossa Hakosalo on vahvasti mukana. Kuntakokeilun tiimoilta kiinnostus Kykyviisariin on ollut suurta, ja päätimmekin jo viime vuonna mahdollistaa Kykyviisarin integroinnin HakosaloCRM:än. Kehitystyö Kykyviisarin tiimoilta eteni hyvin tammikuussa ja työt jatkuvat vielä helmikuun aikana. Kykyviisari on ulkoinen sivusto, jolle työnhakija tunnistautuu pankkitunnuksin. Siellä hän täyttää itsearvion omasta työ- ja toimintakyvystään ja tuloksia voidaan tarkastella HakosaloCRM:ssä. Lisää Kykyviisarista voit lukea Työterveyslaitoksen sivustolta.

 
Päivitetty 3.3.2021