Muutoksia alkavien yrittäjien ja uusien yritysten kohdistukseen

Julkaistu 6.3.2020
 

Kohdistukseen on tullut kaksi muutosta, joita voit hyödyntää kohdistamalla tietoja myös takautuvasti.

SISÄLTÖ
 

  • Uutena kohdistuskriteerinä pelkkä syntymäaika
  • Alkavan yrittäjän voi kohdistaa useaan uuteen yritykseen


Uutena kohdistuskriteerinä pelkkä syntymäaika

Kohdistus perustuu alkavan yrittäjän ja yritykselle kirjatun henkilön henkilötietojen vertailuun (PRH:n datassa perustetulla yrityksellä on aina yksi yhteyshenkilö). Uutena kohdistuskriteerinä on pelkällä syntymäajalla kohdistaminen. Jatkossa linkitys korttien välillä toteutetaan, jos joku seuraavista vertailuun käytettävistä tiedoista tuottaa osumia:

  • sukunimi + etunimi + syntymäaika, tai
  • etunimi + syntymäaika, tai
  • etunimi + sukunimi, tai
  • syntymäaika

Alla olevassa esimerkissä Hakosaloon on tuotu uusi yritys "Porin Kukkisketo Oy", jonka yhteyshenkilön syntymäaika täsmää palvelusta jo löytyvän alkavan yrittäjän syntymäpäivään. Kyseisellä alkavalla yrittäjällä on kolme yritysideaa, joista yksi (Kukkakauppa) vaikuttaisi olevan sopiva linkitettäväksi uuteen yritykseen.


Alkavan yrittäjän voi kohdistaa useaan uuteen yritykseen

Tähän asti alkava yrittäjä on voinut olla mukana vain yhdessä yrityksen perustamisaktiviteetissa (syntyy kohdistamisen tuloksena). Hän voi kuitenkin perustaa useamman, kuin yhden yrityksen, jonka vuoksi kohdistukseen on nyt lisätty mahdollisuus yhdistää sama alkava yrittäjä useampaan eri yritykseen. Yllä olevassa esimerkissä alkavalla yrittäjällä on kolme yritysideaa, joten jos hän päättää perustaa kaikki yritykset rinnakkain, voidaan hänet kohdistaa yritysideoiden kautta kaikkiin hänen uusiin yrityksiinsä.


Katso myös:

Ohje: Alkavien yrittäjien ja uusien yritysten kohdistus

 
Päivitetty 6.3.2020