« Edellinen | Seuraava »

Uutiskirjeen kehitystä, kesäkuu 2020

Julkaistu 23.6.2020
 

23.6. julkaistava päivitys tuo mukanaan hetkellisiä haasteita uutiskirjeiden tekijöille, sillä aiemmin uutiskirjeeseen tehdyt tyylimuokkaukset "nollautuvat".

Jos siis haluat lähettää jonkun aiemmin tekemäsi uutiskirjeen uudestaan tai käyttää sitä pohjana uudelle uutiskirjeelle, kannattaa uutiskirjeen tyylit käydä tarkasti läpi ja tallentaa se uudelleen. Asiakkaiden sähköposteissa jo oleviin uutiskirjeisiin päivitys ei vaikuta.

Tässä päivityksessä vaihdoimme uutiskirjeen tekstikappaleen editorin uuteen, sillä käytössä on tullut ilmi nykyisen editorin sisältävän useita mm. Outlook-näkyvyyteen, muotoiluun / muotoilun poistoon ja tasaukseen liittyviä ongelmia. 

Päivityksen sisältö
 

  1. Termimuutoksia uutiskirjeen ylläpitonäkymään
  2. Kaksi tapaa poistaa muotoilu
  3. Outlook-ystävällinen otsikko
  4. Juliste-sisältöelementti muuttuu "Nostoksi"
  5. Painikkeeseen tulleet muutokset
  6. Uutiskirjeen yksittäisen osion taustaväri 
  7. Varoitusikkuna kopioidessa tyylejä kaikkiin vastaaviin sisältöelementteihin
  8. Vasemman laidan muokkaustoiminnot skrollautuvat näytön mukana myös pitkässä uutiskirjeessä
  9. Useamman uutiskirjeen tilaus samalta lomakkeelta

Katso myös:


Termimuutoksia uutiskirjeen ylläpitonäkymään

Muutimme osaa uutiskirjeen ylläpidossa näkyvistä termeistä. Vasemman laidan asetuksissa ei puhuta enää komponenteista, vaan sisällöstä. Sen lisäksi sisältöelementti "Kappale" on muutettu muotoon "Tekstikappale" ja "Juliste" on muutettu sisältöelementiksi "Nosto" osan sen ominaisuuksista poistuttua käytöstä.

 

Kaksi tapaa poistaa muotoilu

Ensimmäinen tapa poistaa muotoilu on käyttää editorin omaa muotoilun poistoon tarkoitettua painiketta. Muotoilun poisto poistaa tekstistä ne muutokset, jotka on tehty editorilla. Toinen tapa on käyttää muotoilun poistoon tarkoitettua kenttää, joka poistaa liitettävästä tekstistä kaikki muotoilut. Jälkimmäistä vaihtoehtoa kannattaa käyttää silloin, kun tuot sisältöä uutiskirjeeseen esim. nettisivuilta tai Wordista. Jatkossa myös tämä toiminto on tarkoitus sisällyttää osaksi editoria niin, että tekstilaatikko avautuu automaattisesti sisältöä liitettäessä.

Muotoilun poisto -toiminto editorissa

Poista editorissa tehty muotoilu painikkeella, jossa A-kirjaimen päällä on vinoviiva.


Muotoilun poisto liitettävästä tekstistä

Alla näkyvä kenttä löytyy tekstikappaleesta editorin alta. Syötä esim. nettisivuilta tuotava teksti kenttään ja liitä se sen jälkeen editoriin.


Outlook-ystävällinen otsikko

Otsikko-sisältöelementtiä on vaivannut joissain Outlook-versioissa elementtiä ympäröivä musta kehys. Korjasimme ongelman tähän päivitykseen ja jatkossa myös Outlook näyttää otsikon ilman ylimääräisiä kehyksiä. Samalla poistimme otsikon alle automaattisesti tulevan hiusviivan. Jatkossa vastaavanlaisen hiusviivan saa raahamalla otsikon alle elementin "Vaakaviiva".


Juliste-sisältöelementti muuttuu "nostoksi"

Julisteen tilalla on nyt elementti "Nosto". Nostolle voi antaa kaksi riviä tekstiä sekä taustavärin.

 

Painikkeeseen tulleet muutokset

Jatkossa voit antaa painikkeelle marginaalitiedon (aiemmin oli vain sisennysmahdollisuus). Korjasimme myös taustaväriin liittyvän Outlook-ongelman, eli nyt taustaväri näkyy myös sisennyksen kohdalla.


Uutiskirjeen yksittäisen osion taustaväri 

Uutiskirjeen oikeasta laidasta osiotietoa klikkaamalla on osiolle voinut antaa taustavärin. Taustaväri on kuitenkin näkynyt vain muokkaustilassa. Olemme korjanneet ongelman ja taustaväri toimii nyt myös varsinaisissa lähetyksissä.


Varoitusikkuna kopioidessa tyylejä kaikkiin vastaaviin sisältöelementteihin

Uutiskirjeen editoinnista löytyy toiminto ”Aseta tyylit kaikkiin tämän tyypin sisältöihin”. Toiminnon avulla voit esimerkiksi tehdä muutoksen ensin yhteen otsikkoon ja ajaa sen jälkeen tyylit kaikkiin vastaaviin sisältöelementteihin. Olemme saaneet palautetta siitä, että painiketta on klikattu välillä vahingossa, jonka jälkeen tyylit on tahattomasti ajettu ja uutiskirjeen automaattitallennus on tallentanut ne. Toimintoon on nyt lisätty varmistus, joka pyytää käyttäjää vielä vahvistamaan toimenpiteen.


Vasemman laidan muokkaustoiminnot skrollautuvat näytön mukana myös pitkässä uutiskirjeessä

Pitkissä uutiskirjeissä on ollut riesana vasemman laidan muokkaustoiminnot, jotka eivät enää tietyn pisteen jälkeen skrollaudu uutiskirjeen mukana. Korjasimme ongelman tähän päivitykseen.


Useamman uutiskirjeen tilaus samalta lomakkeelta

Uutiskirjeen tilauslomakkeelta voi tilata samalla kertaa kaikki julkisesti tilattavissa olevat uutiskirjeet. Linkki tilauslomakkeelle löytyy uutiskirjeryhmän asetuksista oikean laidan palstasta. Näkymä on sama, johon käyttäjä viedään hänen klikatessa uutiskirjeen lopussa olevaa uutiskirjetilausten peruutus-/hallintalinkkiä.

 
Päivitetty 23.6.2020