Hakosalo ja SunUra aloittivat yhteistyön

Julkaistu 1.12.2021, päivitetty 28.10.2022
 

Yrityshaastatteluita tekevä SunUra ja Hakosalo ovat aloittaneet yhteistyön. SunUran haastattelijat käyttävät Hakosalo-järjestelmän sisältämää Haastattelutyökalua yrityskartoituksissaan. Yrityshaastattelut on erinomainen tapa tehostaa alueellisia elinkeinopalveluita.

SunUran yrityskartoittajilla on runsaasti kokemusta yritysten palvelu-, kehittämis- ja työllistämistarpeiden kartoittamisesta. Haastattelijat soittavat kartoituspuhelut laadukkailla työvälineillä hiljaisissa tiloissa, jolloin puhelun toiselle osapuolelle ei kuulu häiritseviä taustaääniä.

-Puheluissa voi tulla eteen monenlaisia tilanteita, mutta pidämme aina kiinni kohteliaisuudesta ja asiallisuudesta, SunUran liiketoimintajohtaja Kimmo Laitinen kertoo.

SunUralla on viime vuosilta kokemusta yli 20 000 yrityksen tarvekartoituksista eri projekteissa.

-Arvioimme jatkuvasti kartoituspuheluiden sujuvuutta ja reagoimme herkästi, jos jotain olisi hyvä muuttaa. Näin varmistamme, että kartoitettavilta yrityksiltä saadaan selvitettyä tilaajan haluamat asiat, yrityskartoituksista vastaava Timo Toivonen kertoo.

Kartoitustyö johtaa yhteydenottoihin

Kaikki haastatteluprojektit käynnistetään aina yhteistyössä asiakkaan, kuten kehittämisyhtiön kanssa. Aluksi määritelllään haastattelun laajuus ja tavoitteet. SunUralla on käytössään valmis pohja yrityshaastatteluihin. Tätä pohjaa muokataan asiakkaan kanssa ennen varsinaisen työn käynnistämistä, jotta se vastaa kyseisen asiakkaan tarpeita.

Haastatteluprojektin avulla saadaan erinomainen kuva alueen yritystoiminnan painopistealueista. Hakosaloa käyttävä asiakasorganisaatio näkee Hakosalossa reaaliaikaisesti haastatteluprojektin tilanteen ja syntyneet yhteydenottopyynnöt (liidit).

Työkalu ohjaa liidit automaattisesti ennalta määritellyille sidosryhmille. Esimerkiksi kehittämisyhtiöt voivat tarjota omia yrityspalveluitaan, kunnan työllisyyspalvelut keskustella omista palveluistaan, kuten tuetun työn mahdollisuuksista ja oppilaitokset tarjota oppisopimuksia tai korttikoulutuksia.

-Kaiken kaikkiaan yrityshaastattelut on erittäin kustannustehokas tapa lähestyä alueen yrityksiä, jotta parhaat mahdolliset kunnalliset palvelut voidaan tuottaa. Kun kartoitustyön tekee siihen erikoistunut toimija, voivat asiakkaan edustajat keskittyä omaan työhönsä ja tarjota palveluita juuri oikeaan aikaan niitä tarvitseville yrityksille, Hakosalon liiketoimintajohtaja Tuomas Hautala näkee.

Katso myös:

SunUran yrityskartoitukset

Hakosalon Haastattelutyökalu

Esimerkki yrityshaastattelusta

 
Päivitetty 28.10.2022