Jari Järnstedt mukaan Hakosalon kehitystiimiin

Julkaistu 19.10.2021
 

Kokenut ja aikaisemmin mm. elinkeinoyhtiössä työskennellyt Jari Järnstedt on liittynyt Hakosalon kehitystiimiin. Jari vahvistaa erityisesti Hakosalon suunnittelu- ja määrittelypuolta tuoden mukanaan valtavan määrän toimialaosaamista.

-Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olemme jo aikaisemmissa yhteisissä projekteissa havainneet kuinka hallitusti Jari vie kehitysprojekteja läpi. Toiminnan laajetessa systemaattinen suunnittelu korostuu entisestään, toimitusjohtaja Jouni Hakosalo iloitsee yhteistyön alkamisesta.

Tuomas Hautala, Jouni Hakosalo ja Jari Järnstedt lyövät elinvoimapalloja oikeisiin pusseihin yhdessä muun Hakosalo-tiimin kanssa

Jari Järnstedtillä on 20 vuoden johtamiskokemus kone-, elektroniikka-, työkalu- sekä autoteollisuuden toimialoilta Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Vuonna 2000 hän aloitti liiketoimintajohtajana Teknologiakeskus Prizztechissä. Vastuualueena oli tuolloin aloittelevien yritysten ja Satakunnan yritysten kehittäminen.

Tuohon aikaan Suomessa oli valtiovallan toimesta käynnissä aluekeskusohjelmat (AKO) ja osaamiskeskusohjelmat (OSKE), joiden vastuuvetäjänä hän toimi Satakunnan edustajana. Vuonna 2009-2011 Teknologiakeskusten Liiton (TEKEL) ja Teknologiateollisuus Ry:n toimesta Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittamana käynnistettiin kansallinen TrioPlus-ohjelma, missä kartoitettiin 3 vuoden aikana 1800 suomalaisen teknologiateollisuuden yritysten kasvusuunnitelmat ja kehittämistarpeet.

TrioPlus- ohjelman käytännön kenttätyön toteuttivat kehitysyhtiöiden yrityskehittäjät (140 hlöä), jotka käyttivät yrityskäyntien kartoitustyökaluna Hakosalon kanssa yhteistyössä kehitettyä Progress-ohjelmistoa. Jari toimi tuolloin hankkeen projektijohtajana ja mm. koulutti kaikki yrityskehittäjät Progress-ohjelman hyödyntämiseen yrityskartoituksiin. Tämän hankkeen myötä kehitysyhtiöiden toimintamallit ja hankemaailman monimutkaisuus tulivat hänelle tutuksi.

Nykyään Jari on itse yrittäjä tarjoten suomalaisille kasvuhaluisille pk-yrityksille omaa osaamistaan liiketoiminnan johtamisvalmentajana. Nykyinen työ on mahdollistanut erilaisten yritysten kehittämiseen näköalapaikan niistä kansantaloudellisesti tärkeistä asioista, millä suomalaiset yritykset saadaan menestymään.

-Monivuotinen yhteistyö Hakosalon kanssa Progress-ohjelmiston kehityksessä on vakuuttanut. Kun Jouni ja Tuomas tiedustelivat, olisinko halukas kehittämään yhteistyössä heille uusia tuotteita ja tuomaan oman kokemukseni mukaan Hakosalon tiimiin, oli vastaukseni heti kyllä! Odotan mielenkiinnolla, että pääsen kehittämään uusia asioita elinkeino- ja työvoimapalveluiden hyödynnettäväksi. Pääsen taas vapauttamaan ikuisen kiinnostukseni suunnittelutyöhön, Järnstedt puhkuu intoa.

 

 
Päivitetty 19.10.2021