Täältä löydät ohjeita yksinyrittäjien koronatukihakemusten käsittelyyn

Julkaistu 16.4.2020
 

Ohjeet rooleittain

Käytön aloittaminen - Hakosaloon kirjautuminen, käyttöä nopeuttavat etusivun widgetit, salasanan vaihto

Leevi Luonnos - Hakemusluonnosten tarkistus ja käsittelijöille siirtäminen

Kaija Käsittelijä - Hakemusluonnosten käsittely ja mahdollinen puolto

Pirjo Päättäjä - Käsiteltyjen hakemusten tarkistus ja hyväksyminen / hylkääminen / tarkennuksen vaatiminen

Pekka Pääkäyttäjä - Sopimusten vienti CSV-muodossa maksatukseen

Tiedotteet

Uusimmat tiedotteemme aiheesta löydät Ajankohtaista-widgetistä, jonka voit asettaa näkyviin myös HakosaloCRM-järjestelmän etusivulle (kirjautumisen jälkeen oikean alakulman Muokkaa etusivua -painikkeesta). 

Ajankohtaista

Yhtiö laajentaa kumppaniverkostoaan ja tarjoaa kunnallisten organisaatioiden asiakastyötä palvelevan ekosysteemin, jonka avulla alueellisia elinvoimapalveluita voidaan tarjota entistä monipuolisemmin. - Saimme kevään aikana useita yhteydenottoja mielenkiintoisilta kumppaneilta. Nyt syksyn aikana pääsemme käynnistämään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa konkreettisesti, toimitusjohtaja Jouni Hakosalo kertoo. - Haluamme edelleen keskittyä asiakashallinnan ytimeen. Tämän vuoksi on asiakkaiden kannalta paras vaihtoehto tuottaa tukipalveluita yhteistyössä kumppaniverkoston kanssa, liiketoimintajohtaja Tuomas Hautala näkee asiakashyödyt. Hakosalo esittelee omaa toimintaansa sekä kumppanuuksien mukaan tuomia uusia palveluita syksyn aikana Hakosalo Online -webinaareissa. Ensimmäisenä vuorossa on yrityshaastatteluihin keskittyvä palvelu, joka toteutetaan yhdessä SunUran kanssa. Työllisyyden webinaarissa puolestaan esitellään ominaisuuksia, joissa tekoäly tuottaa työnhakijalle työ- ja koulutussuotuksia. Hakosalo Online-webinaarit Hakosalon ydintoiminnot ja kumppanuudet
Tilauksen tehneet kunnat tulevat tällä viikolla saamaan datapaketin yksinyrittäjätuen hakemuksiin liittyen. Data toimitetaan käyttäen Seafile-tiedostopalvelinta.  Saatte toimituksen mukana yksityiskohtaisen ohjeen datapaketin hyödyntämiseksi. Mikäli ette ole tilanneet datapaketointia, huomioittehan että Hakosalo säilyttää yksinyrittäjätuen hakemuksia ja niihin liittyvää muuta materiaalia (kuten liitteitä ja päätöstietoja) tammikuun 2022 loppuun asti. Tämän jälkeen poistamme materiaalin palvelimiltamme. Mikäli haluatte vielä jälkitilata datapaketoinnin, se onnistuu Helpdeskimme kautta (helpdesk@hakosalo.fi). Paketin hinta on 500 euroa + 0.50e/hakemus per kunta.  
Kokenut ja aikaisemmin mm. elinkeinoyhtiössä työskennellyt Jari Järnstedt on liittynyt Hakosalon kehitystiimiin. Jari vahvistaa erityisesti Hakosalon suunnittelu- ja määrittelypuolta tuoden mukanaan valtavan määrän toimialaosaamista. -Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olemme jo aikaisemmissa yhteisissä projekteissa havainneet kuinka hallitusti Jari vie kehitysprojekteja läpi. Toiminnan laajetessa systemaattinen suunnittelu korostuu entisestään, toimitusjohtaja Jouni Hakosalo iloitsee yhteistyön alkamisesta. Tuomas Hautala, Jouni Hakosalo ja Jari Järnstedt lyövät elinvoimapalloja oikeisiin pusseihin yhdessä muun Hakosalo-tiimin kanssa Jari Järnstedtillä on 20 vuoden johtamiskokemus kone-, elektroniikka-, työkalu- sekä autoteollisuuden toimialoilta Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Vuonna 2000 hän aloitti liiketoimintajohtajana Teknologiakeskus Prizztechissä. Vastuualueena oli tuolloin aloittelevien yritysten ja Satakunnan yritysten kehittäminen. Tuohon aikaan Suomessa oli valtiovallan toimesta käynnissä aluekeskusohjelmat (AKO) ja osaamiskeskusohjelmat (OSKE), joiden vastuuvetäjänä hän toimi Satakunnan edustajana. Vuonna 2009-2011 Teknologiakeskusten Liiton (TEKEL) ja Teknologiateollisuus Ry:n toimesta Uudenmaan ELY-keskuksen rahoittamana käynnistettiin kansallinen TrioPlus-ohjelma, missä kartoitettiin 3 vuoden aikana 1800 suomalaisen teknologiateollisuuden yritysten kasvusuunnitelmat ja kehittämistarpeet. TrioPlus- ohjelman käytännön kenttätyön toteuttivat kehitysyhtiöiden yrityskehittäjät (140 hlöä), jotka käyttivät yrityskäyntien kartoitustyökaluna Hakosalon kanssa yhteistyössä kehitettyä Progress-ohjelmistoa. Jari toimi tuolloin hankkeen projektijohtajana ja mm. koulutti kaikki yrityskehittäjät Progress-ohjelman hyödyntämiseen yrityskartoituksiin. Tämän hankkeen myötä kehitysyhtiöiden toimintamallit ja hankemaailman monimutkaisuus tulivat hänelle tutuksi. Nykyään Jari on itse yrittäjä tarjoten suomalaisille kasvuhaluisille pk-yrityksille omaa osaamistaan liiketoiminnan johtamisvalmentajana. Nykyinen työ on mahdollistanut erilaisten yritysten kehittämiseen näköalapaikan niistä kansantaloudellisesti tärkeistä asioista, millä suomalaiset yritykset saadaan menestymään. -Monivuotinen yhteistyö Hakosalon kanssa Progress-ohjelmiston kehityksessä on vakuuttanut. Kun Jouni ja Tuomas tiedustelivat, olisinko halukas kehittämään yhteistyössä heille uusia tuotteita ja tuomaan oman kokemukseni mukaan Hakosalon tiimiin, oli vastaukseni heti kyllä! Odotan mielenkiinnolla, että pääsen kehittämään uusia asioita elinkeino- ja työvoimapalveluiden hyödynnettäväksi. Pääsen taas vapauttamaan ikuisen kiinnostukseni suunnittelutyöhön, Järnstedt puhkuu intoa.  
Hakosalo toimittaa kuntien ja kaupungien työvoimapalveluille ratkaisuja, jotka täydentävät olemassa olevia järjestelmiä. Kaikki Hakosalon Työllisyyspalvelut-option käyttäjäorganisaatiot saavat käyttöönsä Hakosalo Itsepalvelun. Työnhakija voi kirjautua itsepalveluun vahvan tunnistautumisen kautta ja syöttää omia tietojaan. Erityinen Taitotaulu mahdollistaa osaamistietojen hyödyntämisen, jolloin tekoäly esittää työnhakijalle työpaikka- ja koulutussuosituksia. Itsepalvelussa voidaan: Ylläpitää omia yhteystietoja Tehdä palvelutarpeen oma-arvioinnin Täyttää Kykyviisari Syöttää osaamis- ja kokemustiedot Taitotauluun ja generoida Taitosanoja Selata työpaikka- ja koulutussuosituksia (erikseen hankittava ominaisuus). Aiheesta tarkemmin (Osaaminen ja kohtaanto): www.hakosalo.fi/tyollisyyspalvelut Ilmoittaudu webinaariin: Hakosalo Online Lisätietoa, Tuomas Hautala, tuomas.hautala@hakosalo.fi
Alkavat yrittäjät -osioon on tehty uudistus, joka mahdollistaa organisaatiokohtaiset asetukset yrityksen perustaminen -aktiviteettiin. Kyseessä on järjestelmän luoma aktiviteetti, joka luodaan silloin, kun PRH-tuonnin jälkeen alkava yrittäjä kohdistetaan uuteen yritykseen tai vaihtoehtoisesti manuaalisesti yritysidean kortilta.  Organisaationne on nyt mahdollista valita, merkitäänkö aktiviteettiin automaattisesti jokin palvelupuun oksa, tai merkintäänkö oksaa lainkaan. Lisäksi voitte halutessanne automatisoida sen, että aktiviteettiin kirjautuu automaattisesti oman henkilöstön jäsenet, jotka ovat palvelleet alkavaa yrittäjää. Toiset asiakasorganisaatiomme ovat halunneet käyttää tätä tietoa osana raportointiaan.  Asetukset pääsette asettamaan Ohjauspaneelista Alkavien yrittäjien luokittelut -otsakkeen alta kohdasta Yrityksen perustaminen -aktiviteetin asetukset. Huomioithan, että toiminto on vain pääkäyttäjille. Mikäli tarvitsette tarkempaa opastusta tai lisätietoa, olkaa yhteydessä Helpdeskiimme.     

Mistä lisätukea?

Lisäkysymyksissä käänny ensisijaisesti oman organisaatiosi Hakosalo-pääkäyttäjän puoleen. Pyydämme, että tukipyynnöt Hakosalo Helpdeskin suuntaan hoidettaisiin mahdollisuuksien mukaan keskitetysti yhden henkilön toimesta ja pääasiassa sähköpostitse. Tällä tavoin asiakaspalvelumme ei kuormitu samoista rinnakkaisista tukipyynnöistä ja pystymme palvelemaan kaikkia teitä asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti!

Hakosalo Helpdesk
helpdesk@hakosalo.fi
Puh. 010 231 0560

 
Päivitetty 16.4.2020