Kysymysten ja vastausvaihtoehtojen lisäys kyselyyn

 

Sijainti: Päävalikko > Viestintä > Pikalinkeistä "Kyselytyökalu" > klikkaa dashboardilla tai Kyselyt-luettelossa valitsemasi kyselyn nimeä > klikkaa "Luo uusi kysymys" -linkkiä

1. Lisää kyselyysi uusi kysymys "Luo uusi kysymys" -linkistä.

2. Valitse seuraavaksi se, millaisen kysymystyypin haluat luoda. Katso myös: Kysymystyypit

3. Kirjoita sen jälkeen kysymys ja luo kysymykselle haluamasi vastausvaihtoehdot. Voit luoda uusia vastausvaihtoehtoja klikkaamalla painiketta "Lisää vaihtoehto".

4. Klikkaa lopuksi popupin alalaidassa olevaa Tallenna-painiketta.

Uuden kysymyksen lisäys - kenttien tarkemmat selitykset

1. Universaalin kysymyksen valinnassa voit hyödyntää aiemmin palveluun tallennettuja kysymyksiä vastausvaihtoehtoineen ja käännöksineen. Kun otat käyttöön universaalin kysymyksen, älä muokkaa siihen liittyviä tietoja. Jos tietoja muokataan, tallentuvat ne myös muihin kyselyihin, joissa sama universaali kysymys on käytössä.

2. Kysymystyypin kohdalla valitset sen sellaisen kysymystyypin, joka sopii tarkoitukseesi parhaiten. Kysymystyyppejä ovat mm. yhdenvalinta, monivalinta, pisteytys, hymiöt, NPS, yksirivinen teksti ja monirivinen teksti.

3. Kysymys-kenttään kirjoitat varsinaisen kysymystekstin. Jos teet monikielistä kyselyä, voit samalla täydentää kysymyksen kieliversioita välilehtien kautta. 

4. Lisäteksti näkyy heti kysymyksen alla ja sen tarkoitus on selventää varsinaista kysymystä. Esim. "Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon" tai "5 = Täysin samaa mieltä, 1 = Täysin eri mieltä"


Lisävalinnat

5. Kysytään kommentit - Jos haluat kysymyksen vastausvaihtoehtojen perään tekstikentän vapaamuotoista kommentointia varten, valitse tämä.

6. Pakollinen - Kun kysymys on pakollinen, käyttäjä ei pääse siirtymään seuraavalle sivulle tai lähettämään kyselyä ennen pakolliseen kysymykseen vastaamista. 

7. Tallenna universaalina - Jos kysymys vastausvaihtoehtoineen ovat sellaisia, joita ajattelet voivasi hyödyntää myös toisessa kyselyssä, valitse tämä kenttä. Tällöin kysymys vastauksineen ja käännöksineen tallentuvat sellaisenaan toisessa kyselyssä käytettäväksi. Huomaathan, että sanamuotoja ei saa vaihtaa myöhemmin. Tulemme myös jatkokehityksessä toteuttamaan toiminnon, jolla voit raportoida saman universaalin kysymyksen kaikkien kyselyiden kautta kerätyt vastaukset yhdessä widgetissä tai osana raporttia.

8. Voimassa - Kun otat voimassa-ruksin pois päältä, ei kysymys näy enää jatkossa kyselyyn vastaajille. Huomaathan, että kun kysymykseen on vastattu vähintään kerran, ei kysymystä voi enää poistaa. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää kysymyksen voimassaolon poistoa.

 
Päivitetty 14.3.2023