Rajauksen teko luettelossa

 

Voit rajata luetteloissa näkyviä tietoja erilaisilla rajaustekijöillä.

Rajauksia voit hyödyntää silloin, jos haluat luetteloon näkyviin esimerkiksi tiettynä aikavälinä neuvonnassa käyneet henkilöt, tietyllä toimialalla toimivat yritykset tai vaikka ne henkilöt, joille on kirjattu sähköpostiosoite henkilökortille. Tässä esimerkissä rajataan näkyviin ne yritysten henkilöt, joille ei ole kirjattu sähköpostiosoitteita (tarkoituksena täydentää puuttuvia tietoja).

1. Mene ensin siihen luetteloon, jonka tietoja haluat rajata (esim. Yritykset, Yritysten yhteyshenkilöt). 

2. Klikkaa "Luo rajaus" -painiketta.


2. Valitse käytettävä rajaustekijä vasemman laidan luettelosta, esimerkiksi "Sähköpostiosoite".


3. Rajaustekijän klikkaaminen avaa popupin oikeaan laitaan rajaustekijään liittyvät tiedot. Tee tarvittavat valinnat. Tässä esimerkissä haluamme nähdä listan niistä henkilöistä, joille ei ole kirjattu sähköpostiosoitetta. Siksi valitsemme näkyviin vain ne henkilöt, joiden sähköpostiosoite on tyhjä. Klikkaa lopuksi "Tallenna".


4. Lopputuloksena näet luettelossa vain ne henkilöt, joilta puuttuu sähköpostiosoite. Kohdassa "Rajaukset:" näet, millainen rajaus kyseistä luetteloa sillä hetkellä koskee. Huomaat myös, että kaikilla näkyvillä henkilöillä on sähköpostiosoitteeseen liittyvä kenttä tyhjä. Jos nyt klikkaat luettelossa näkyvän henkilön nimeä, saat auki hänen henkilökorttinsa ja voit käydä muokkaamassa kortille puuttuvan sähköpostiosoitteen. 

 
Päivitetty 23.3.2022