Viestintälistan luonti henkilöluettelosta

 

1. Klikkaa Viestintäryhmät-osion pääsivulla sen viestintäryhmän nimeä, johon haluat luoda yhden tai useamman viestintälistan. 


2. Klikkaa avautuvasta näkymästä painiketta "Lisää uusi viestintälista".


3. Valitse yhteystietojen lähteeksi "Yrityksen henkilöluettelo". Tämä tarkoittaa listaa henkilöistä, joille on kirjattu henkilökortti CRM:ään. Anna listalle nimi ja tarpeen mukaan myös kuvaus. Klikkaa sen jälkeen painiketta "Siirry luetteloon rajaamaan tietoja".


 

4. Rajaa luettelosta näkyviin ne yhteystiedot, joista haluat muodostaa viestintälistan. Luettelo näyttää vain sellaisten henkilöiden tiedot, jotka eivät ole kieltäneet sähköistä viestintää. Huomaathan, että luettelo toimii samalla periaatteella, kuin mikä tahansa muu luettelo palvelussa. Voit siis valita näytettävät sarakkeet, rajata tietoja vapaasanahaulla, tai klikkaamalla Luo rajaus -painiketta. Sarakeotsikkoa klikkaamalla pääset myös rajaamaan tai katsomaan jakaumia juuri kyseisen sarakkeen osalta.

Alla olevassa esimerkissä on rajattu näkyviin vain ne henkilöt, jotka liittyvät johonkin yritykseen (yrityksen nimi on "ei tyhjä"). Sen lisäksi tietoja on rajattu niin, että näkyviin jää vain ne henkilöt, jotka liittyvät Porissa sijaitsevaan yritykseen.


5. Valitse lopuksi oikeasta yläkulmasta "Luo viestintälista". Viestintälista on jatkossa automaattisesti päivittyvä. Jos siis palveluun lisätään rajaukseen sopivia henkilökortteja, sisällytetään ne jatkossa automaattisesti viestintälistaan. Samalla tavalla kriteereihin sopimattomat yhteystiedot, esimerkiksi henkilön yrityksen sijaintikunnan muututtua, rajataan pois automaattisesti viestintälistasta.

Päivitys tehdään kerran yössä tai silloin, kun klikkaat viestintäryhmien pääsivulta painiketta "Päivitä viestintälistat".


Katso myös:

Viestintäryhmien synkronointi Lianaan

 
Päivitetty 31.10.2022