Mitkä yritystiedot näkyvät julkisessa yritys- ja palveluhakemistossa?

 

Mikäli olet epävarma siitä, mitkä tiedot yrityskortilta näkyvät julkisen yritys- ja palveluhakemiston puolella, voit tarkastaa asian alla olevan ohjeen mukaisesti.

Jokaisesta yrityskortista näytetään samat kentät, eli ei ole mahdollista, että jostain yrityksestä näkyy eri tietoja, mitä toisesta. Jos jonkun yrityksen kohdalla kuitenkin näkyy julkisella puolella vähemmän tietoja mitä toisesta, johtuu se siitä, että kyseisiä tietoja ei ole kirjattu yritykselle Hakosaloon.


1. Hae ensin se yritys, jonka tietoja haluat tarkastella.


2. Pieneltä kortilta näet heti tiedon siitä, onko yritys asetettu näkyväksi Yritys- ja palveluhakemistossa. Klikkaa seuraavaksi painiketta "Avaa kortti".


3. Olet nyt yrityksen suurella yrityskortilla. Valitse seuraavaksi välilehti "Yritys- ja palveluhakemisto".


4. Yritys- ja palveluhakemisto -välilehden oikeassa palstassa on yhteenveto, josta näet kaikki yrityksestä julkisesti näkyvät tiedot. Voit täydentää puutteellisia tietoja Muokkaa tietoja -painikkeen kautta (avaa yrityskortin muokkaustilan).


LISÄKSI...

Jos palaamme vielä hetkeksi takaisin ison yrityskortin pääsivulle, huomamme, että osassa kentistä on rivin lopussa vihreä pallo. Tämä on indikaatio siitä, että kyseisen kentän sisältö kuuluu yritys- ja palveluhakemistossa julkisesti näytettäviin sisältöihin. Vaikka yritys ei näkyisi nyt julkisessa palvelussa, kannattaa kenttiin lisätä vain sellaista tietoa, mitä voi huoletta näyttää myös julkisesti. 


Katso myös:

Yrityksen asettaminen näkyväksi yritys- ja palveluhakemistossa

Yrityksen poistaminen yritys- ja palveluhakemistosta

Yrityksen tiedot julkisessa yritys- ja palveluhakemistossa ja tietojen päivityslomake

Linkki yritystietojen sähköiselle päivityslomakkeelle

 
Päivitetty 20.9.2023