Viestintäryhmän luonti

 

1. Siirry päävalikosta Viestintäryhmät-välilehdelle.

2. Luo uusi viestintäryhmä klikkaamalla joko valikkokuvaketta sen kategorian kohdalta, johon haluat ryhmän lisätä, tai valitsemalla näkymän oikeasta yläkulmasta "Lisää uusi viestintäryhmä". Kategoria on otsikkotason tieto, jonka avulla viestintäryhmiä voi ryhmitellä aihealueittain. Katso myös ohje Viestintäryhmien kategorioiden luonti

3. Täytä tarvittavat kentät ja klikkaa "Tallenna".

Rooli - Roolilla tarkoitetaan kollegoittesi CRM roolia ja sitä, ketkä heistä saavat nähdä luomasi viestintäryhmän. Jos haluat rajata ryhmän näkyvyyden vain esimerkiksi "Alkavat yrittäjät" roolissa näkyville CRM-käyttäjille, valitse se. Jos taas viestintäryhmä saa näkyä kaikille CRM-käyttäjille roolista riippumatta, voit jättää valinnan kohtaan "Ei roolirajausta". Huomaathan, että jos itselläsi on käytössä vain yksi rooli, tämä kenttä ei näy sinulle.

Nimi - Anna viestintäryhmälle kuvaavaa nimi. Jos käytät Liana-integraatiota, löydät vastaanottajalistan Lianassa tällä nimellä.

Kategoria - Viestintäryhmä luodaan aina jonkun kategorian alle. Jos aloitit luonnin kategorian kautta (kohta "a" edellisessä kuvassa), kategorian nimi näkyy kentässä oletuksena. Jos taas aloitit luonnin yleisen painikkeen kautta (kohta "b"), sinun tulee tehdä kategoriavalinta nyt.

Vie Lianaan - Kenttä näkyy vain niiden organisaatioiden käyttäjille, joilla on käytössä LianaMailer-synkronointi. Viestintäryhmiä voidaan käyttää joko erillisenä Lianasta, tai siirtämällä tiedot Lianan puolelle hyödynnettäväksi. Valinta tehdään tämän kentän avulla. Jos siis haluat viestintäryhmän näkyvän vastaanottajalistana Lianan puolella, valitse kenttä.

Liana-sivusto - Jos sinulla on Lianassa käytössä useampi sivusto (käytännössä sivusto tarkoittaa sitä lomaketta, jolta uutiskirjeen voi tilata), kohdista luotava viestintäryhmä haluamaasi sivustoon. Esimerkiksi jos uutiskirjeelle on luotu oma tilauslomake ruotsiksi, voit luoda Hakosalon puolella viestintäryhmän ruotsinkielisistä asiakkaista ja yhdistää sen käytettäväksi ruotsinkielisessä kirjeessä vastaanottajana.

Kuvaus - Kuvaus on lisätieto, joka voidaan kirjata itselle tai kollegoille myöhempää tarkoitusta varten hyödynnettäväksi. 

Näkyvyys - Viestintäryhmät näkyvät oletuksena koko organisaatiolle. Jos hyödynnät viestintäryhmää esim. omien Excel-kontaktilistojen tallentamiseen, voit käyttää tätä kohtaa piilottaen ryhmän näkyvyyden muilta, kuin itseltäsi.


Katso myös:

Viestintälistan luonti henkilöluettelosta

Viestintälistan luonti järjestelmän ulkopuolisista sähköpostiosoitteista

 
Päivitetty 2.11.2022