« Edellinen | Seuraava »

Uutiskirjeen lähetys/ajastus

 

Tällä hetkellä uutiskirjeen voi lähettää vain ajastetusti. Jos uutiskirjeesi on valmis lähetettäväksi heti, voit ajastaa sen seuraavalle lähimmälle lähetysajankohdalle (tasatunnein tai puolelta). Ajastus mahdollistaa myös sen, että voit ajastaa uutiskirjeitä lähtemään myös esimerkiksi lomasi aikana.


UUTISKIRJEEN LÄHETYS

1. Tarkista, että siihen uutiskirjekansioon, jossa lähetettävä uutiskirje sijaitsee, on kytketty haluamasi viestintäryhmät (vastaanottajalistat). Uutiskirje perii vastaanottajalistan kansioltaan ja vastaanottajat asetetaan jo ennen lähetystilannetta. Jos uutiskirjeesi on esimerkiksi kuukausittainen kirje ja se lähetetään aina samalle vastaanottajalistalle, ei sinun tarvitse ensimmäisen lähetyksen jälkeen valita vastaanottajia uudelleen (Lisätietoa: Viestintäryhmien kytkeminen uutiskirjeiden vastaanottajaksi).

2. Avaa lähetettävä uutiskirje (pääsivu, ei muokkaustila).


3. Jos haluat tarkastella vastaanottajalistaa, löydät sen sisällön välilehdeltä "Vastaanottajat".


4. Klikkaa sen jälkeen välilehteä "Lähetä".


5. Valitse lähetysaika pudotusvalikoista, tarkasta lähetysosoite (Lisätietoa: Uutiskirjeen lähetysdomainin määrittely) ja lisää halutessasi kertaluontoisia vastaanottajia kenttään "Ulkopuoliset sähköpostiosoitteet". Näitä vastaanottajia ei lisätä tilaajiin, mutta he saavat tämän uutiskirjeen. Klikkaa lopuksi "Ajasta". Voit perua ajastuksen milloin tahansa lähetysajankohtaa ennen.


HYÖDYLLISTÄ TIETOA

Uutiskirjeen vastaanottajalista koostuu seuraavista lähteistä:

  • uutiskirjeen tilanneet henkilöt (joko nettisivujen tilauslomakkeen tai tilausten hallintalomakkeen kautta tilaajaksi itsensä lisänneet)
  • viestintäryhmien kautta tilaajaksi lisätyt henkilöt (lisätty HakosaloCRM:n käyttäjän toimesta)
  • lähetystilanteessa lisätyt sähköpostiosoitteet, joihin kirje lähetetään vain kertaluontoisesti (eivät ole tilaajia)

Lähetyksessä uutiskirjepalvelu tekee seuraavat toimenpiteet:

  • poistaa vastaanottajalistalta tuplaosoitteet
  • poistaa vastaanottajalistalta sellaisten henkilöiden ja yritysten sähköpostiosoitteet, jotka ovat kieltäneet sähköisen viestinnän (CRM:n kortilla sähköinen viestintä on tilassa "Kielletty")
  • poistaa listalta uutiskirjeen peruuttaneiden sähköpostiosoitteet

Toimenpiteiden jälkeen uutiskirje lähetetään lopulle osoitteistolle.

 
Päivitetty 9.9.2021