« Edellinen | Seuraava »

Jakaumalla rajaaminen luettelossa

 

Myös erilaisia jakaumia voidaan hyödyntää luettelossa näkyvien tietojen rajaamisessa.

Jakaumassa nähdään ensin, kuinka tietyt tiedot jakautuvat (esimerkiksi yritysten sijaintikuntajakauma) ja voidaan sen jälkeen valita vain tiettyyn jakauman osa-alueeseen kuuluvat tiedot näkyviin (esimerkiksi vain porilaiset yritykset).

1. Mene ensin siihen luetteloon, jonka tietoja haluat rajata (esim. Yritykset, Yritysten yhteyshenkilöt). 

2. Klikkaa sen jälkeen otsikkokenttää sen sarakkeen kohdalla, jota haluat käyttää rajaavana tekijänä. Tässä esimerkissä on menty yritysluetteloon, laitettu näkyviin sarake "Sijaintikunta" ja nyt klikataan kyseistä sarakeotsikkoa.


3. Valitse "Näytä jakauma".


4. Palvelu näyttää graafina sen, miten valittu tieto jakautuu. Tässä esimerkissä siis näkyy se, miten palveluun kirjatut yritykset jakautuvat sijaintikunnittain. Huomaat, että esimerkiksi porilaisia yrityksiä on kirjattu palveluun 202 kpl, joka tarkoittaa 26,7% osuutta kaikista palveluun kirjatuista yrityksistä. Jos haluat nähdä mitä nämä yritykset ovat, klikkaa osiota "Pori".


5. Lopputuloksena näet luettelossa vain ne yritykset, jotka sijaitsevat Porissa. Kohdassa "Rajaukset:" näet, millainen rajaus kyseistä luetteloa sillä hetkellä koskee. Huomaat myös, että kaikilla näkyvillä yrityksillä on sijaintikuntana "Pori".


VINKKI: Huomaathan, että voit viedä luettelossa näkyvät tiedot esimerkiksi Exceliin klikkaamalla painiketta "Toiminnot" ja valitsemalla avautuvasta valikosta "Lataa CSV".

 
Päivitetty 23.3.2022