Alkavien yrittäjien mätsäys Suomessa perustettuihin uusiin yrityksiin

 

Jokaisen kuukauden alussa Hakosaloon lisätään lista Suomen alueella edellisen kuukauden aikana perustetuista uusista yrityksistä. Tämän toiminnon avulla voit tarkastaa, löytyykö Hakosaloon kirjatuille alkaville yrittäjille vastinparia omalla toimialueellanne tai sen ulkopuolella perustetuista uusista yrityksistä.

Toiminnon käyttö ei vaadi ennakkotoimenpiteitä. Voit siis tarkastaa mahdolliset osumat joka kuukauden alussa suoraan tällä toiminnolla. Huomaathan, että lista uusista yrityksistä saapuu Hakosaloon kuukauden ensimmäisten päivien aikana, eikä siis välttämättä ole käytettävissä välittömästi kuukauden vaihtuessa. Hakosalo Helpdesk ajaa listan Hakosaloon välittömästi sen saavuttua.


ALKAVIEN YRITTÄJIEN KOHDISTUS SUOMESSA PERUSTETTUIHIN YRITYKSIIN

Mene ohjauspaneeliin ja klikkaa "Uusien yritysten tuonti".


Valitse kohdistettavan kuukauden kohdalta "Kohdista muut toimialueet". Sininen painike tarkoittaa, että kohdistusta ei ole vielä tehty. Jos painike on oranssi, on kohdistus jo tehty aiemmin joko osittain tai kokonaan.


VARMAT OSUMAT

Palvelusta löytyvä alkava yrittäjä ja uusi perustettu yritys ovat varma pari silloin, kun tiedoissa täsmäävät alkavan yrittäjän ja yrityksen yhteyshenkilön etunimi, sukunimi ja syntymäaika. Lisäksi alkavalta yrittäjältä tulee löytyä yritysidea. 

Varmoihin osumiin ilmestyy rivi kun Etunimi JA Sukunimi JA syntymäaika mätsäävät. 

Voit kohdistaa alkavan yrittäjän perustettuun yritykseen valitsemalla rivin (1.) ja klikkaamalla painiketta "Kohdista valitut" (2.).

VAATII TOIMENPITEITÄ

 

Vaatii toimenpiteitä osumiin ilmestyy rivi, kun jokin seuraavista ehdoista täyttyy: 

Etunimi JA syntymäaika
TAI
Sukunimi JA syntymäaika
TAI
Etunimi JA sukunimi

Sinisen palkin alta löytyvät epävarmat kohdistukset, jotka vaativat toimenpiteitä. Esimerkissä täsmäävät alkavan yrittäjän ja uuden yrityksen yhteyshenkilön sukunimi ja syntymäaika, mutta alkavan yrittäjän etunimessä on mitä luultavammin kirjoitusvirhe. Tällaisen parin voi kohdistaa valitsemalla rivin lopussa olevan valintaruudun aktiiviseksi ja klikkaamalla painiketta "Kohdista valitut".

Toimenpiteitä vaativista yhdistelmistä löytyvät myös sellaiset alkavat yrittäjät, joiden tietoihin täsmää useampi uusi yritys tai joilla on usea yritysidea. Usean yrityksen tapauksessa sinun tulee valita ensin alkavan yrittäjän tietoihin sopiva uusi yritys, jonka jälkeen voit kohdistaa alkavan yrittäjän ja uuden yrityksen tavalliseen tapaan valitsemalla rivin lopussa olevan valintaruudun aktiiviseksi ja klikkaamalla painiketta "Kohdista valitut".


KOHDISTUKSEN PURKU

Kohdistetut alkavat yrittäjät ja uudet yritykset löytyvät näkymän virkistyksen jälkeen sivun alalaidasta harmaan Kohdistetut-otsikkopalkin alta. Jos huomaat kohdistuksessa virheitä, voit purkaa yksittäisen kohdistuksen valitsemalla rivin lopussa olevan valintaruudun aktiiviseksi ja klikkaamalla painiketta "Pura valittujen kohdistus".

Katso myös: 

Alkavien yrittäjien mätsäys uusiin yrityksiin

 
Päivitetty 7.2.2023