Mätsäys

 

Jokaisen kuukauden alussa tehtävän PRH:n uusien yritysten ajon jälkeen uudet yritykset voidaan kohdistaa järjestelmästä löytyviin alkaviin yrittäjiin.


UUSIEN YRITYKSIEN JA ALKAVIEN YRITTÄJIEN KOHDISTUS

Mene ohjauspaneeliin ja klikkaa "Uusien yritysten tuonti".


Valitse kohdistettavan kuukauden kohdalta "Kohdista oma toimialue". Sininen painike tarkoittaa, että kohdistusta ei ole vielä tehty. Jos painike on oranssi, on kohdistus jo tehty aiemmin joko osittain tai kokonaan.


VARMAT OSUMAT

Uusi perustettu yritys ja palvelusta löytyvä alkava yrittäjä ovat varma pari silloin, kun yrityksen yhteyshenkilön ja alkavan yrittäjän tiedoissa täsmäävät etunimi, sukunimi ja syntymäaika. Lisäksi alkavalta yrittäjältä tulee löytyä yritysidea. Voit tehdä kohdistuksen valitsemalla rivin (1.) ja klikkaamalla painiketta "Kohdista valitut". 


VAATII TOIMENPITEITÄ

Sinisen palkin alta löytyvät epävarmat kohdistukset, jotka vaativat toimenpiteitä. Esimerkissä on kaksi yritystä ja alkavaa yrittäjää, jotka vaikuttaisivat olevan pareja, mutta ristiriitaisuuksien vuoksi niitä ei ole voitu lisätä varmoihin pareihin.

Ensimmäisenä olevassa parissa täsmäävät etunimi, toinen nimi, sukunimi ja syntymäpäivä. Alkavalta yrittäjältä kuitenkin puuttuu yritysidea. Voit lisätä alkavalle yrittäjälle yritysidean klikkaamalla "Lisää yritysidea". Sen jälkeen voit suorittaa kohdistuksen.

Toisella rivillä olevalla parilla täsmää syntymäaika. Nopealla silmäilyllä huomataan, että myös nimi on oikein, mutta alkavalle yrittäjälle on kirjattu tietoihin etunimi ja sukunimi väärin päin. Sen lisäksi alkavalta yrittäjältä puuttuu yritysidea. Voit muokata alkavan yrittäjän nimitietoja klikkaamalla painiketta "Avaa", josta pääset henkilön kortille. Yritysidean pääset lisäämään jälleen linkistä "Lisää yritysidea". Kun olet päivittänyt tiedot, voit suorittaa kohdistuksen.

Huom! Myös sellaiset alkavat yrittäjät, joilla on usea yritysidea, päätyvät epävarmoihin kohdistuksiin.


JOS PARIA EI LÖYDY

Toimenpiteitä vaativissa pareissa voi olla myös yrityksiä, joille ei löydy paria alkavasta yrittäjästä. Jos tiedät, että sopiva alkava yrittäjä on kuitenkin järjestelmässä, voit hakea alkavan yrittäjän linkistä "Hae manuaalisesti" ja tehdä kohdistuksen. Jos taas olet varma, että sopivaa alkavaa yrittäjää ei ole, valitse rivi ja klikkaa sivun ylälaidasta painiketta "Ohita valitut".


VOIT MYÖS PURKAA TEHTYJÄ KOHDISTUKSIA

Näet tekemäsi kohdistukset ja ohitukset sivun alalaidasta sen jälkeen, kun virkistät sivun. Jos huomaat esimerkiksi virheellisen kohdistuksen, voit purkaa sen valitsemalla rivin ja klikkaamalla painiketta "Peru valittujen kohdistus".

 
Päivitetty 25.1.2023